XTROVERTED

500X do te thote te udhetosh ne menyre perfekte, me nje teknologji e cila ben ti japesh makines me zbavitje dhe jeta ne te duket me e thjeshte.

ZGJEDHESI I MENYRES SE UDHETIMIT

Duke perdorur komanda te vendosura ne bllokun qendror te transmisionit mund te zgjedhesh nje nga tre opsionet te ofruara- Auto, Sport dhe All-Weather qe optimizojne ngarjen dinamike duke u adoptuar sipas sjelljes se mjetit.

SISTEMI INFORMACIONIT

Ne pjesen ballore te brendshme, ju keni butonat e komandimit ne timon si psh, HandsFree Bluetooth® dhe Bluetooth Audio gjithashtu kontrolloni edhe funksionin eco:Drive™, si dhe sistemin e informacionit Uconnect™.

Me sistemin Uconnect™, nepermjet ekranit me prekje 5″ ose 6.5″, mund te perdorni te gjitha pajisjet e komunikimit qe jane ne makine: radion analoge dhe dixhitale (DAB) dhe pajisjet shtese (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone) qe lidhen me porten USB port dhe folene Aux-in.

Pajisja Uconnect Radio Nav 5’’ ofron navigatorin TomTom 2.5D ndersa pajisja 6.5″ Uconnect Radio Nav ofron navigator satelitor me harte 3D, ju drejton gjate udhetimit dhe nepermjet ‘One Shot Voice Destination Entry’ jep mundesine per te dhene adresen me komandim me ze.

Sistemi i ri Uconnect™ LIVE gjithashtu ju lejon – duke u integruar me telefonin iteligjent – per te perdorur aplikimet ne sistemin on-board keshtu qe mund te jeni gjithmone te lidhur me miqte ne Twitter; per te degjuar 35 milion kenge ne Deezer dhe mbi 100 mije stacione radio me Tune-In; te merrni lajmet e fundit nga Reuters and per trafikun, kamerat per shpejtesie dhe motin fale sherbimeve te ofruara nga TomTom LIVE.

Dhe kjo nuk eshte e gjithal: ju mund te permiresoni udhetimin tuaj me eco:Drive™, pra, te mund te krseni karburat dhe te kontrolloni ne kohe reale emetimin e gazit CO2 nga makina juaj.
Dhe ju mund te mbani ne vemendjen tuaj me aplikimin my:Car: te kujtoheni se ku keni parkuar, te informoheni per nivelin e karburantit dhe cdo anomali te tjera.

E JASHTEZAKONSHME

Me 500X ju e shijoni udhetimin ne rehati te plote me mendjen tuaj ne saje karakteristikave te plotesuara te sigurise, qe pervec 6 Airbag, perfshin fenere Bi-Xenon, sistem ESC system, 3 sisteme sigurie te ndryshme.

KONTROLLI FRENUES

Ndjeshmeria e radarit
Sistemi ju terheq vemendjen me sensoret e radarit dhe te videos nese zbulon tejkalim shpejtesie ndermjet 500X tuaj dhe nje makine tjeter perpara, dhe ju njofton ne kohe per te shmangur cdo mundesi goditjeje. Nese, per ndonje arsye, ju nuk veproni, sistemi aktivizon automatikisht sistemin e frenimit.

ASISTENCE PER DRITAT VERBUESE

Per shikueshmerine totale
“Dritat verbuese” nuk jane me problematike, sepse sistemi verifikon prezencen e mjeteve ne zonat me kritike dhe ju njofton me nje drite qe ndricon ne pjesen e jashtme te pasqyrave anesore per pamjen mbrapa. E njejta gje ndodh nese afrohet nje mjet nga pas.

ASISTENCE NE NDERRIMIN E KORSISE

Per te mbajtur korsine e duhur
Sistemi hyn ne veprim nese ju filloni te ndryshoni korsine ne menyre te palajmeruar (pa perdorur indikatoret tuaj). Treguesi vizual ne panelin e instrumentave shoqerohet me nje rezistence ne timon per ndryshimin e drejtimit.