Skip to content Skip to navigation

FIAT

Më shumë se një muze, është një udhëtim në zemrën e Italisë, kulturës dhe historisë së saj. Vendosur brenda galerisë Pinacoteca Agnelli, e projektuar nga Renzo Piano, është hapësira perfekte për të treguar se Fiat 500 është një automjet unik Italian.

CASA 500

Projekti Casa 500 është krijuar për të përcjellë emocione dhe historinë e atyre që punuan për ta bërë Fiat 500 një histori suksesi. Ejani dhe vizitoni në Turin, ose bëni një tur virtual për të zbuluar trashëgiminë kulturore të Fiat. Mësoni se si Fiat 500 u bë një ikonë e pop-it dhe se si ndihmoi duke krijuar një ndjenjë të re emancipimi për Italinë e viteve 50-60.
Ekspozita është e vendosur rreth një peme qendrore prej druri të ricikluar, që përfaqëson vazhdimësinë e historisë.
Përveç kësaj, kopshti më i madh i varur në Evropë është krijuar në rrugën Lingotto.
I quajtur La Pista500 dhe me mbi 40,000 bimë, ofron një mushkëri natyrale për qytetin e Torinos.