Skip to content Skip to navigation
Wednesday, March 1, 2017

Fiat 500 FESTON 60 VJETORIN!

Fiat 500 special series to mark the 60th anniversary

Ka data që janë të destinuara të mbeten të vendosura fort në kujtesën tonë kolektive; momente të cilat, në afat të shkurtër, ose me kalimin e kohës, mund të rezultojnë revolucionare. Një nga datat që padyshim ka arritur t'i shpëtojë anonimitetit të imponuar shpesh nga kalendari është data 4 korrik 1957. Në të vërtetë, kjo ishte data e rëndësishme në të cilën "500" u prodhua për herë të parë në Torino, "makina e madhe e vogël". e cila shpejt u bë emblema e konceptit të vozitjes për tregun masiv. Shifrat që lidhen me këtë sukses mund të jenë domethënëse, por thjesht nuk mjaftojnë për të treguar të gjithë historinë. Mbi 4 milionë automjete janë shitur, por ka më shumë se kaq.  Pesëdhjetë vjet më pas, sërish më 4 korrik, Fiat përdori popullaritetin e tij si levë për të përshpejtuar drejt së ardhmes me 500 të mijëvjeçarit të ri dhe në muajt e parë të 2017 do të thyejë rekordin e dy milionë automjeteve të shitura. Një tjetër revolucion paqësor në rrugët e botës, një automjet i aftë për të kombinuar ato që duken të jenë vlera të kundërta: është ekskluzive, por e aksesueshme, është elegante por argëtuese, është italiane për pesë vjet, por është një best-seller global i shitur në 100 vende. Është interesante se 80% e të gjitha 500-ave u shitën jashtë Italisë.

Kur Fiat feston gjashtëdhjetë vjetorin e ikonës së tij globale, për këtë rast, ekspozita e Gjenevës do të ofrojë skenën për lançimin e serisë speciale të 60-vjetorit. Ky edicion ekskluziv me numër të kufizuar i dedikohet origjinalit 500 përmes një karakterizimi specifik dhe riinterpretimit bashkëkohor të disa detajeve të stilit që e bënë atë të famshëm. E disponueshme ekskluzivisht si një kabrio, seria speciale e 60-vjetorit Fiat 500 paraqet bojë të re me dy ngjyra të quajtura në mënyrë ndjellëse Dolcevita. Stili i kësaj serie speciale është përmirësuar nga shumë detaje të bukura estetike.  Seria speciale e Fiat 500 për 60 vjetorin do të jetë e disponueshme për porosi nga 9 marsi; edicioni do të ketë gjithsej 560 automjete, të gjitha me certifikatë origjinaliteti individuale, për shitje në tregjet kryesore të rajonit EMEA me dorëzim nga 4 korriku. Pjesa e brendshme gjithashtu paraqet detaje retro. Për sa i përket teknologjisë, seria speciale e 60-vjetorit ofron më të mirën nga gjithçka që disponohet sot kur bëhet fjalë për teknologjinë dhe komoditetin në automjet.