Skip to content Skip to navigation
June 30, 2022

E ardhmja e Fiat, është elektrizuese!

2022 është një vit historik për Fiat - që nga 1 korriku, 100% e gamës sonë do të elektrizohet. Kjo do të thotë se ne do të prodhojmë dhe shesim vetëm automjete hibride ose tërësisht elektrike. Fiat ka qenë prej kohësh i përkushtuar për të zhvilluar të ardhmen e lëvizshmërisë së qëndrueshme dhe ky vendim është një hap i madh përpara në këtë rrugëtim.

“Tani ne mund t'u ofrojmë të gjithë klientëve tanë një zgjidhje të qëndrueshme lëvizshmërie, pavarësisht nga nevojat e tyre, me teknologji të thjeshtë dhe me një kosto të përballueshme. Unë jam jashtëzakonisht krenar për këtë konsistencë të vizionit tonë."

Dhe ka më shumë. Udhëtimi ynë drejt lëvizshmërisë së qëndrueshme për të gjithë vazhdon, me synimin për të lançuar një automjet të ri çdo vit, duke filluar që në vitin 2023. Çdo model do të ketë një motor elektrik, për të arritur një linjë plotësisht elektrike nga viti 2027.”
Olivier Francois, FIAT CEO and Stellantis Global CMO

Udhëtimi ynë i elektrifikimit filloi me hibrid 500 dhe Panda, përpara lançimit të automjetit tonë të parë plotësisht elektrik, All-Electric 500. Ky model i vlerësuar me shumë çmime çliron zero emetime gjatë udhëtimit dhe mund të përshkojë një distancë deri në 320.259 km.


Dhe tani kemi kënaqësinë të prezantojmë dy automjete të reja hibride: Tipo dhe 500X. Me hedhjen në treg të këtyre automjeteve, qëllimi ynë është t'u japim klientëve tanë të njëjtën makinë, emocionuese Fiat që ata duan, por me emetime më të ulëta dhe më pak ndikim mjedisor. Ashtu si hibridi ynë i ri Fiat 500X, i cili ul emetimet e CO2 deri në 11% krahasuar me motorin me benzinë 1.3 litra të Fiat 500X, por me përshpejtim të përmirësuar jashtë kufijve, me 0-62 mph në 9.4 sekonda kundrejt motorëve me benzinë 10.4 sekonda.

Other news that may interest you