Skip to content Skip to navigation

I APASIONUAR ME FIAT

• Gati 60 vjet pasi bleu Fiat-in e tij të parë, një Fiat 500D i kuq, David Franklin, ka marrë në dorëzim Fiat-in e tij të 55-të – edicionin All-Electric 500 (RED).
• David, nga Buckinghamshire, filloi jetën duke punuar për Fiatin si testues makinash, përpara se të bëhej një shofer garash në fillim.
• 84-vjeçari u njoh gruan, Michela, teksa punonte në Fiat. Ai përdori një Fiat 2300 Estate si makinën e tyre të dasmës në ceremoninë italiane.
• Ai ka bërë mbi 600,000 milje pas timonit të një Fiat - dhe nuk ka mbaruar ende.
• Tre makinat më të pëlqyera të Davidit: All-Electric 500, Multipla dhe 850 Coupe.

Një 84-vjeçar entuziast i makinave ka marrë në dorëzim Fiat-in e tij të 55-të, duke e bërë atë ndoshta pronarin më besnik të një automjeti Fiat në botë.

David Franklin, nga Buckinghamshire, filloi lidhjen e tij të përjetshme të dashurisë me Fiat në vitin 1963, kur bleu Fiat-in e tij të parë, një Fiat 500D. His latest delivery is the All-Electric 500 (RED) Edition, his and Fiat’s first electric model.

Fiat- i i tij i fundit është Edicioni Elektrik Fiat 500 (I KUQ), modeli i parë elektrik i tij dhe i Fiat-it.

Historia e Davidit

Aventura me Fiat

Lidhja e Davidit me Fiat filloi në vitin 1962, pasi iu bashkua markës si një ndjekës i progresit në koncesionarin e parë të Fiat-it me bazë në Mbretërinë e Bashkuar në Wembley. Brenda vitit, David bleu Fiat-in e tij të parë, Fiat 500D nje legjendë e gjeneratës së pare për 5,800 £.

Duke kaluar 12 vjet me markën, duke përparuar në rangun si Testues i Makinave, Përfaqësues Teknik dhe Menaxher i Zyrës Teknike, kulmi i karrierës së Davidit me markën ishte roli si Menaxher Operacionesh për Fiat 130.

Gara me Fiat

David ishte gjithashtu një shofer i ri i makinave garash, duke konkurruar në provat e makinave të prodhimit jashtë rrugës në të gjithë vendin. Midis 1963 dhe 1967, David hyri në 31 gara, duke u renditur i pari, katërmbëdhjetë herë, i dyti nëntë herë dhe i treti, një herë.

Takimi me dashurinë e jetës së tij, Michela

Mbi të gjitha arritjet e tij dhe kujtimet e bukura të garave gjatë 12 viteve të tij në Fiat, askush nuk është më i rëndësishëm se takimi me dashurinë e jetës së tij, Michela.

Michela, e lindur në Milano, Itali, u transferua në Britaninë e Madhe në vitin 1964, ku shkoi për të punuar për Fiat, pasi ishte më se e njohur me prodhuesin italian të makinave, duke i dhënë Davidit "një arsye tjetër për tu apasionuar me Fiat-in".

Brenda dy vjetësh, David dhe Michela u martuan në shtator 1966 në fshatin idilik rural të Bellagio me pamje nga liqeni Como. Një Fiat 2300 Estate transportoi Davidin dhe Michelën, si dhe prindërit e Davidit, në Itali nga MB për ditën e tyre të dasmës. Estate e viteve 1960, e famshme për të qenë Fiat-i i parë që ofroi një transmetim automatik, nuk i zhgënjeu.

Duke i qëndruar besnik Fiatit

Ndërsa David vazhdoi të punonte për biznesin familjar me vëllain e tij në 1974, besnikëria e tij ndaj Fiat mbeti, duke siguruar që një Fiat të ishte gjithmonë në garazh.

David tha: "Fiat nuk më zhgënjeu kurrë, kështu që unë nuk i  shita kurrë".

David vlerëson se ai ka përshkuar 600,000 milje pas timonit të një Fiat.

“Duke drejtuar vazhdimisht Fiat-in për gati 60 vjet, është shumë e vështirë të thuhet se sa milje kemi kaluar si unë ashtu edhe familja ime me një Fiat. Sidoqoftë, deri në fillim të Covid, unë dhe Michela udhëtonim për në Itali të paktën një herë në vit, ndonjëherë dy herë kur fëmijët ishin më të vegjël.”

"Kjo është para se të merrnin parasysh të gjitha kilometrat që do të kisha udhëtuar për biznes dhe duke konkurruar në garat e automobilizmit!"

Fiat-I i ri I Davidit.

Që nga shkurti 2022, Davidi drejton Edicionin All-Electric 500 (RED), që i  kujton Fiat 500 elegant qe zotëronte në vitin 1963. Ky eshte gjithashtu automjeti i parë plotësisht elektrik që ai ka drejtuar ndonjëherë.

David: “Elektrik 500 është si të gjithë Fiat-et, kënaqësi e madhe për të drejtuar. Është shumë i qetë, dhe është shumë i shpejtë - ndonjëherë syzet e mia përfundojnë në sediljen e pasme!

Tre Fiat më të mirë për Davidin

Kur renditi Fiat-in e tij të preferuar, David vlerësoi përdorshmërinë e Fiat Multipla-së, shkathtësinë e 850 Coupe, e cila e pa atë të fitonte dy vendet e para në ditët e tij të konkurrencës dhe performancën argëtuese të All-Electic 500.

  1. Fiat Multipla
  2. Fiat 850 Coupe
  3. Fiat 500 krejt Elektrik

Lista e Fiat-it (sipas modelit) në pronësi të Davidit

David ka zotëruar 55 Fiat marramendëse që nga viti 1962, duke e parë atë të marrë pas timonit të 32 modeleve të ndryshme Fiat, duke pasur në pronësi disa modele të Fiat-it të tij të preferuar, Multipla, 850 dhe 500.


500
127
850
Uno
Uno Turbo
Croma
Multipla
Panda
Lancia Thema Turbo
1300
1500
128
850S
850 Idroconvert
850 Coupe
124 Estate
131 (2 door)
131 (4 door)
132 Argenta
2300 Estate
Hot Uno 55S
600
Marea
Tipo 16 Valve
Coupe Turbo 5 Cylinder
Lancia Dedra Turbo
Bravo
Coupe. 5 cylinder
Punto
500X
500X Sport
All-Electric 500 (RED) Edition

Lajme të tjera që mund t'ju interesojnë